Gather: Scott's Addition

INTERIOR strategy + DESIGN

As the popular downtown co-working space, Gather, planned for its new location in Scott’s Addition, their team enlisted Campfire & Co.’s expertise to consider and design the overall brand experience of the interior environment.

Gather wanted to retain the best parts of a vibrant co-working atmosphere within a plan that maximized private offices and considered the experiences of a new visitor. They also wanted to celebrate some of the best aspects of Gather’s first location, the shared community kitchen and flex space, as you immediately enter the building. Stopping to grab a cup of local coffee, saying hello to some of the regular members, checking out the community chalk board, it was important that all of these moments could happen within the first few steps of entering Gather. 

Campfire also helped the Gather team reconsider the facade of the building and reposition the location of the main entry to emphasize engagement with the storefront and sidewalk. In addition to a more thoughtful entry, it also builds a greater visual presence along Broad Street, contributing to the revitalization of a historic road. 

The finished space enhances Gather’s brand experience by celebrating key areas within their vibrant co-working community, encouraging the coveted unintentional daily interactions that contribute to creativity and innovative thinking.

Gather sells memberships to our space so partnering with a company that could help us design an amazing experience for Gather’s clients was really important for the new location. Campfire & Co. did an amazing job of capturing Gather’s brand personality and translating it into a functional and incredible space.
— James Crewnshaw, Gather

Professional photos courtesy of Mick Anders.